Over ons

Met ruim veertig jaar ervaring is van Riel Grootkeukens NV binnen de regio uitgegroeid tot één van de grote namen in de grootkeukensector, met een oerdegelijke reputatie, zowel op het gebied van projectbeheer en –begeleiding als op het gebied van service.

Van een vaag idee tot een concreet plan, van Riel Grootkeukens NV denkt graag met u mee en adviseert u vakkundig bij de realisatie van uw professioneel keukenproject. Uiteraard steeds met de nodige aandacht voor de specifieke wensen en noden van u en uw bedrijf. Alles begint met een persoonlijk gesprek om zo exact mogelijk te weten waaraan de inrichting van uw restaurant of keuken nu en in de toekomst moet voldoen. Daarna worden de eerste ideeën via een schetsfase omgezet in duidelijke plannen. Op die manier krijgen we een goed beeld van uw nieuwe keuken, rekening houdend met de nodige capaciteit, routing en de laaste eisen op gebied van HACCP. Eens de knoop is doorgehakt, kan u voor de installatie en service na verkoop rekenen op de 14 vakmensen van onze servicedienst die voor dringende gevallen 7 op 7, voor u klaar staan.

Restaurant, project, bedrijfscatering of snackbar, warme keuken of koude keuken, één of meerdere toestellen, nieuwbouw of renovatie … Als Authorized Partner van Electrolux Professional voor de regio’s Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant tovert ons team uw plannen graag om tot de perfecte professionele keuken!

Geschiedenis

Begin jaren 70
Firma van Riel wordt opgestart door de tweelingbroers Tony en Herman van Riel. Het betreft een handel in elektro en witgoed in het centrum van Turnhout. Regelmatig wordt er door plaatselijke horeca al eens de vraag gesteld om keukenapparatuur te leveren die wat grotere capaciteit aankan dan het huishoudelijke gerief.

1989
van Riel Grootkeukens NV wordt opgericht door Tony, Dirk en Frank van Riel. Professionele keukenapparatuur was vanaf nu de hoofdzaak. De jarenlange ervaring werd doorgegeven van vader op zoon. Tony’s zonen Dirk en Frank bouwen de zaak, samen met hun medewerkers verder uit. In tussentijd wordt er ook verhuisd naar een grotere locatie in de Grotenhoutlaan op het industrieterrein van Turnhout. Een showroom wordt ingericht en magazijnoppervlakte is groter. Klaar voor uitgebreidere service waardoor de groei van het bedrijf verder volgde.

2004
Er wordt opnieuw gekozen voor een grotere locatie met grotere kantoorruimte Het huidige bedrijfsgebouw in de Bleukenlaan wordt aangekocht. Buiten het bestaande gebouw biedt het terrein ook nog uitbreidingsmogelijkheden, waarvan de volgende 2 decennia ook enkele keren gebruik van gemaakt is. De aankoopdatum van het pand staat bij Dirk, Frank en familie ook nog goed in het geheugen gegrift omdat exact die datum spijtig genoeg ook de overlijdensdatum is van Tony van Riel.

2007
Het team wordt uitgebreid met Matthias Spaepen en Pieter Meelberghs. Matthias rolde quasi recht vanuit de schoolbanken in de job als servicemonteur en bracht kort na zijn start ook klasgenoot Pieter in contact met het bedrijf. Stilaan maakten ze beiden kennis met de kneepjes van het vak, het bedrijf, de klanten en leveranciers. De prille samenwerking als Authorized Partner (toen nog VIP Partner) van de Electrolux group zorgt voor een win-win situatie voor ons, onze klanten alsook Electrolux professional. Stilaan komen er nog andere medewerkers bij en groeit het bedrijf jaar na jaar in omzet en in cliënteel.

2014
Dirk en Frank van Riel denken verder na over de toekomst. Hun eigen kinderen gingen qua studies en professionele interesses andere richtingen uit waardoor ze aan hun medewerkers de vraag stellen om mee in het bedrijf te stappen. Matthias en Pieter stappen mee in om een eventuele toekomstige overname binnen de mogelijkheden te houden. Frank en Dirk van Riel blijven het bedrijf verder leiden maar dan wel ondersteund door Matthias en Pieter.

2024
De overdracht van ‘’van Riel grootkeukens nv’’ wordt geklonken. Matthias en Pieter namen het voorgaande jaar de beslissing om samen door te gaan met de leiding van het bedrijf en de aandelen over te kopen van Dirk en Frank. Zo kunnen Dirk en Frank het stilaan wat rustiger aan gaan doen. Toch zullen de gebroeders van Riel zeker nog geen volledig afscheid nemen van het bedrijf. Er werd overeengekomen dat ze de volgende jaren nog ondersteunend zullen meewerken en helpen om de kar te trekken.